Psihoterapija za mlade

Period adolescencije jedan je od najizazovnijih razvojnih perioda. Dovoljno ste stari da želite nezavisnost, a još uvek vam je neophodna podrška roditelja. Suočavate se s mnogo različitih izazova na svim planovima. Od vas se očekuje da donesete odluku čime ćete se baviti u budućnosti. Tu su i izazovi s vršnjacima, pitanja usamljenosti i još mnogo toga. Psihoterapija za studente i adolescente usmerena je na prevazilaženje normalnih razvojnih životnih kriza.

Rad u Psihološkom savetovalištu za studente omogućio mi je da se direktno susretnem s izazovima mladih ljudi u Srbiji. Najčešći razlozi javljanja studenata za psihoterapiju jesu bili promena mesta stanovanja, anksioznost, panični napadi, usamljenost, samopovređivanje, depresivnost, teškoće u uspostavljanju emocionalnih odnosa.

Pored individualne psihoterapije organizovao sam i nekoliko tribina na kojima su mladi mogli da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču očuvanja njihovog mentalnog zdravlja.

Period adolescencije prilika je da se sve ranije nezavršene stvari preispitaju i završe.

Mlade osobe imaju ogroman kapacitet da se razvijaju i uče, tako da ovaj rad vrlo brzo od terapijskog može da pređe u preventivni.

S druge strane, mnogi izazovi koji u ovom periodu ne budu adresirani na pravi način kasnije mogu da zadaju mnogo problema i rad na njima može biti znatno otežan.

Naslovna fotografija: Crtež iz Malog princa


Kako psihoterapija za mlade može da vam pomogne

Pre nego što počnemo da radimo, imamo inicijalnu seansu na kojoj diskutujemo zašto ste se odlučili za terapiju i da li će vam ovakva vrsta usluge biti od koristi. Ovo je takođe prilika da me pitate sve što vas interesuje o psihoterapiji i što može da utiče na vašu odluku. Inicijalna seansa je prilika da i vi mene upoznate isto onoliko koliko ću i ja upoznati vas.

Dođite da se upoznamo i da vidimo kako terapija može da vam pomogne.

Popunite formular ispod kako biste me kontaktirali i ukratko opisali na čemu biste želeli da radimo.

Važno obaveštenje: Trenutno ne radim i ne odgovaram na mejlove. Napisaću obaveštenje kad opet budem počeo da radim.

Podeli tekst: